Hoe het begon: urfenogel

STUDIO URF&OGEL houdt van tekenen, het verzinnen van verhaaltjes, van wafels met bruine basterdsuiker en aardbeien. Van de kleine bloesemknopjes aan de appelboom en de geur van vers gemaaid gras, al kan ze daar behoorlijk van gaan niezen. STUDIO URF&OGEL houdt van stofjes en wol, van papier en verf, van kleurtjes en knipsels, van slapende kleine kindjes en stoere klauterende bengeltjes.

Het breien en haken heb ik geleerd van haar oma. De naaimachine kent dankzij mijn mama geen geheimen meer. Als klein meisje was ik al urenlang bezig met kleine kunstige werkjes. De barbies én zusjelief waren menigmaal gewillige slachtoffers voor deze creatieve uitspattingen. Wat later ging ik naar de kunstacademie om de liefde voor het grafische te verfijnen.

STUDIO URF&OGEL ontstond toen ik zelf twee kleine urfjes en een ogeltje had en ik helemaal in het kinderspul zat. Veel heb ik getekend, bedacht en uitgeprobeerd, maar eindelijk zag Peerke als eerste knuffel het levenslicht. Al snel kreeg hij er een vriendje en vriendinnetjes bij en er komen er steeds meer.

Sterk en stoer, gemaakt van mooi, zacht en knuffelachtige badstof, corduroy of babyrib, katoen en vilt. urfenogel zet elke knuffel met liefde voor je in elkaar en voordat ze naar je toegaan krijgen ze nog een klein kusje voor geluk.

Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de liefde voor papier en illustratie bleek toch groter dan die voor stof en draad. Er liggen nog een paar knuffels in de kast bij STUDIO URF&OGEL, maar de webshop is nu volop gevuld met vrolijke illustraties en grappige familieportretten.